مشکل عدم شناسایی سیم کارت در اندروید ، یکی از موارد سوال کاربران عزیز از مشاوران گروه مشاوره هیواتک در تماس ها و کامنت ها می باشد . برخی از کاربران بعد از وارد کردن سیم کارت خود داخل گوشی خود با پیغام هایی مشابه SIM error ، SIM not ready ، Insert SIM برخورد می کنند . در مقاله امروز به بررسی مشکل نشناختن سیم کارت در اندروید و ارائه چند راه حل برای مشکل شناسایی سیم کارت می پردازیم .
دلایل نشناختن سیم کارت در گوشی اندروید
در این بخش از مقاله دلایل نشناختن سیم کارت در گوشی اندروید را بررسی می کنیم و در بخش بعدی مقاله راه حل های رفع هر یک از این موارد را توضیح خواهیم داد .
دلیل اول : ممکن است نشناختن سیم کارت به دلیل بد جا زدن سیم کارت و یا معیوب بودن آن باشد . دلیل دوم : پانج کردن سیم کارت دلیل سوم : مشکل سخت افزاری اسلات سیم کارت . دلیل چهارم : فلش زدن یا تعویض رام . دلیل پنجم : تنظیم نشدن خودکار شبکه . دلیل ششم : رجیستر نشدن قانونی سیم کارت .
راه های رفع مشکل شناسایی سیم کارت در اندروید
1- برای حل مشکل نخواندن سیم کارت در ابتدا گوشی خود را خاموش کرده و سیم کارت خود را خارج نمایید و مجددا سیم کارت خود را جا بزنید . در صورت حل نشدن مشکل سیم کارت دیگری را روی گوشی خود امتحان کنید و در صورتی که گوشی شما دو سیم کارته است سیم کارت فعلی را روی اسلات دیگر امتحان کنید تا مطمئن شوید که مشکل نشناختن سیم کارت به دلیل مشکل سخت افزاری اسلات سیم کارت شما نیست . 2- گاهی پیش می آید که گوشی شما بعضی از سیم کارت ها را می خواند و بعضی از سیم کارت ها را نه ، ممکن است عدم شناسایی سیم کارتشما به دلیل پانچ کردن سیم کارت شما باشد ، با توجه به اینکه در هر گوشی محل قرارگیری سیم کارت فرق دارد ممکن است سیم کارت پانچ شده روی یک گوشی شناسایی شود و روی گوشی دیگر خیر . بنابراین برای حل مشکل نخواندن سیم کارت اگر سیم کارت شما پانچ شده است آن را تعویض کرده و میکروسیم بگیرید . 3- از دیگر دلایل نشناختن سیم کارت در گوشی اندروید تعویض رام است . بعضی از کاربران به دلایل مختلف مثل نصب نسخه های جدید سیستم عامل خود اقدام به تعویض رام که همان سیستم عامل گوشی است می کنند که فلش زدن نامیده می شود . گاهی پیش می آید که بعد از نصب رام جدید بر روی گوشی سریال نامبر گوشی ( IMEI ) از بین می رود . با پاک شدن IMEI ممکن است گوشی شما دچار مشکل شود و با مشکل نشناختن سیم کارت در اندروید مواجه شوید . بنابراین هنگام تعویض رام گوشی خود از رام های رسمی که توسط خود سازنده گوشی برای گوشی ها عرضه می شود استفاده کنید در این رام ها امکان روت کردن گوشی هم وجود دارد . 4- ممکن است نشناختن سیم کارت به دلیل تنظیم نشدن خودکار شبکه باشد که در این صورت باید به صورت دستی تنظیمات شبکه موبایل خود را اصلاح نمایید . برای این منظور به قسمت تنظیمات گوشی خود رفته و در قسمت Network Connection بر روی More Network تپ کنید و سپس وارد بخش Mobile network شوید .
** در صورتی که از گوشی های دو سیم کارته استفاده می کنید باید سیم کارت مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد بر روی نوع شبکه اشاره کنید تا بتوانید در قسمت Network mode نوع شبکه خود را انتخاب کنید . ** در صورتی که از گوشی های نسل سوم استفاده می کنید گزینه GSM/WCDMA (auto connect) را انتخاب کنید . ** در صورتی که از گوشی نسل چهارم استفاده می کنید گزینه LTE/GSM/WCDMA (auto connect) را انتخاب کنید .
5- یکی دیگر از دلایل عدم شناسایی سیم کارت در اندروید ، رجیستر نشدن گوشی است . این مشکل بیشتر برای گوشی های قاچاق پیش می آید زیرا به صورت قانونی توسط مخابرات رجیستر نشده ( سریال گوشی در مخابرات ثبت نشده ) و به صورت دستی رجیستر شده است . شماره سریال گوشی یا همان IMEI روی جعبه و زیر باطری گوشی حک شده است . در صورتی که این سه شماره یکی باشد به این معنی است که گوشی به صورت قانونی از طرف مخابرات رجیستر شده و مشکلی ندارد . برای دیدن IMEI گوشی در صفحه اصلی " ستاره – مربع – 06 – مربع " را وارد کرده و در قسمت Service info در قسمت Configuration می توانید IMEI گوشی خود را چک کنید و آن را با IMEI روی جعبه و زیر باطری تطبیق دهید . اگر هر سه شماره یکی بود یعنی گوشی شما به صورت قانونی رجیستر شده و در غیر این صورت یعنی به صورت دستی رجیستر شده است .
” سریال نامبر گوشی خود را بررسی کنید تا از رجیستر بودن گوشی خود اطمینان حاصل نمایید . “