بالا نیامدن کامپیوتر همیشه مشکلی است که باعث ترس افراد از سوختن کامپیوتر می شود و این سوال که " چرا کامپیوتر روشن میشه ولی بالا نمیاد ؟" از سوال های پر تکرار این افراد است . اما بهتر است قبل از نگران شدن علت روشن نشدن کامپیوتر خود را بررسی کنید و بعد از بررسی دلایل روشن نشدن کامپیوتر به رفع آن بپردازید . در مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک قصد داریم در خصوصروشن نشدن کامپیوتر و دلایل آن برای شما دوستان عزیز صحبت کنیم .
در صورتی که با مشکل روشن نشدن کامپیوتر مواجه هستید ابتدا سه دلیل زیر را بررسی کنید . اگر مشکل شما رفع نشد ادامه مقاله را مورد مطالعه قرار دهید :
1. کابل برق را بررسی کنید . ممکن است کابل برق شما مشکل داشته باشد و باعث روشن نشدن کامپیوتر شما شود .
2. بررسی کنید که کابل برق شما به کارت گرافیک درست متصل شده باشد .
3. اتصلات داخلی کیس خود را بررسی کنید که تمام سیم های داخلی به درستی متصل شده باشند .
بررسی دلایل روشن نشدن کامپیوتر
روشن نشدن کامپیوتر و بالا نیامدن آن دلایل مختلفی دارد که در این قسمت می خواهیم برای شما دوستان عزیز علت روشن نشدن کامپیوتر را مورد بررسی قرار دهیم . با ما همراه باشید :
مانیتور گاهی ممکن است کیس شما روشن شود اماصفحه نمایش بالا نیاید در این حالت باید سالم بودن نمایشگر کامپیوتر خود را بررسی کنید . برای انجام این کار باید یک مانیتور دیگر را به سیستم خود متصل کنید . در صورتی که کامپیوتر شما روشن شد مشکل از صفحه نمایشگر شما بوده است .
خراب بودن یکی از درایو ها گاهی خراب بودن یکی از درایو ها باعث روشن نشدن کامپیوتر شما می شود . برای رفع این مشکل باید از طریق Safe mode وارد سیستم خود شوید . برای انجام این کار می توانید مقاله سیف مود ویندوز 10 را مطالعه کنید . بعد از ورود به سیستم از طریق سیف مود برنامه هایی که به تازگی نصب کرده اید را لغو نصب کنید و علت روشن نشدن کامپیوتر خود را در حالت سیف مورد بررسی کنید .
PSU یا مبدل
گاهی ممکن است مشکل از مبدل سیستم شما باشد . مبدل یا PSU منبع تغذیه برای سیستم شما است که برق شهری را دریافت کرده و متناسب با نیار قطعات کامپیوتر به آن ها برق رسانی می کند . PSU در کامپیوتر داخل کیس قرار دارد که برای بررسی آن باید کیس را باز کرده مبدل را خارج کنیم . مجددا مبدل را باز کرده و علت روشن نشدن کامپیوتر را بررسی کنید .
بالا نیامدن بایوس گاهی بایوس به طور اشتباهی سیستم شما را از روی حافظه جانبی مانند فلش بالا می آورد که این امر موجب ایجاد خطای Operating system not found است . برای حل این مشکل بهتر است فلش یا هر گونه حافظه ی خارجی را از کامپیوتر خود جدا کنید .
ویروسی شدن سیستم گاهی ویروس ها و بد افزار ها باعث بالا نیامدن کامپیوتر شما هستند ، بهتر است برای درست کردن آن از دیسک نجات استفاده کنید . دیسک نجات را می توانید از اینترنت دانلود کرده و روی یک فلش یا CD بریزید . سپس فلش یا CD را به سیستم خود متصل کرده و آن را اجرا کنید . دیسک نجات می تواند ویروس های سیستم شما را شناسایی کرده و بد افزار ها را از بین ببرند . مطالعه مقاله هایاپدیت نشدن انتی ویروس eset و تشخیص ویروسی شدن کامپیوتر را به شما دوستان عزیز پیشنهاد می کنیم .
وجود مشکل سخت افزاری گاهی سیستم شما دچار مشکل سخت افزاری می شود ، مثلا در صورتی که کیس شما بعد از فشار دادن دکمه پاور صدای بسیار زیادی تولید می کند سپس صدا کم می شود و مجددا زیاد می شود مطمئنا مشکل سیستم شما سخت افزاری است . مقاله علائم خرابی پاور کامپیوتر و تست سالم بودن پاور را نیز بخوانید .